IRSA v THL predstavi svoj nov zbornik slovenskih študij

Inštitut IRSA v Trubarjevi hiši literature 19.6.2017 predstavi nov znanstveni zbornik Slovenia: Social, Economic and Environmental Issues.

Pričujoči zbornik, v prevedenem naslovu Slovenija: Družbeni, ekonomski in okoljski vidiki, je izšel v letu 2017 pri newyorški založbi Nova Science Publishers in že dobil nekaj pozitivnih mednarodnih recenzij:

»Slovenija se sooča z največjo ekonomsko in politično krizo od njene osamosvojitve leta 1991. Zakaj in kako se je to zgodilo? Pričujoči zbornik ima za svoj vodilni motiv dati prav jasen odgovor na to vprašanje.«

Ivan T. Berend, Univerza v Kaliforniji Los Angeles

»Za vse, ki jih zanima aktualna politika Slovenije, prinaša omenjeni zbornik izjemen uvod. Uredniku je potrebno čestitati, da je uspel zbrati tako veliko število spoštovanih avtorjev visokega profila«

Simon Lightfood, Univerza v Leedsu

 

Predstavitev in kasnejšo diskusijo je vodil urednik zbornika, dr. Frane Adam, prisostvovali pa so tudi nekateri od avtorjev znanstvenih prispevkov - na sliki z leve: dr. Gorazd Kovačič (FF), dr. Igor Bahovec (TEOF), dr. Frane Adam (IRSA), dr. Matevž Tomšič (FUDŠ), dr. Franc Mali (FDV) in dr. Pavel Gantar.