Novice

Izobraževalna platforma STEMFORYOUTH

STEMFORYOUTH je objavil novo izobraževalno platformo. Na njihovi spletni strani lahko prenesete izbraževalni materiale, ki so zastonj za vse srednješolske učitelje: www.stemforyouth.eu

Preberi več

Pionirstvo

Nov projekt o udeležbi mladih v znanosti.

Preberi več

IRSA v THL predstavi svoj nov zbornik slovenskih študij

Inštitut IRSA v Trubarjevi hiši literature 19.6.2017 predstavi nov znanstveni zbornik Slovenia: Social, Economic and Environmental Issues.

Preberi več

IRSA se udeleži projektne konference v Barceloni

Predstavnik IRSA, Nick Vovk, se v juniju 2017 udeleži projektne konference v Barceloni projekta STEM4Youth, finančne sheme Evropske komisije Obzorje 2020.

Preberi več

Populizem kot reakcija na anomalije globalizacije

Dr. Frane Adam predstavlja sociološko analizo populizma v kontekstu globalizacije in neoliberalizma.

Preberi več

Izšel nov zbornik pod uredništvom Franeta Adama

IRSA v letu 2017 izda nov zbornik, naslovljen Slovenia: Social, Economic and Environmental Issues pri ameriški založbi Nova.

Preberi več

Pionirstvo

Nov projekt o udeležbi mladih v znanosti.

V septembru smo začeli z delom na novem projektu, ki ga (delno) financira Ameriška ambasada (preko razpisa za NVO). Projekt cilja na tesnejše povezave dijakov in dijakinj ljubljanskih gimnazij in srednji šol z uveljavljenimi znanstveniki pri izvajanju okoljsko naravnanih seminarskih nalog pri maturitetnem predmetu sociologije.

Dijaki in dijakinje si predstavljene tematike in okvirno literaturo lahko pogledate na projektni spletni strani, pod zavihkom 'Blog.'