News

Komentar zunanje sodelavke IRSA dr. Darke Podmenik k sprejetju novega zakona o znanstveno-raziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZRID)

Objavljen komentar dr. Darke Podmenik v Reporterju na temo novega zakona o znanstveno-raziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZRID) si lahko preberete na naslednji povezavi.

Članek Nica Stehra: Climate change, democracy and impatient scholars

Naš zunanji sodelavec in častni član dr. Nico Stehr nam je poslal tekst, ki govori o odnosu med demokracijo in podnebnimi spremembami.

Povezava na članek.

Iščemo nove sodelavce

Na Inštitutu za razvojne in strateške analize vabimo k sodelovanju nove sodelavce ali sodelavke s končanim magisterijem ali doktoratom (oz. doktorske študente), ki imajo izkušnje z raziskovalnim delo. K sodelovanju vabimo predvsem družboslovce in raziskovalce/ke iz biomedicinskih ved, ki jih zanima interdisciplinarno raziskovanje, saj se bomo v prihodnjih mesecih predvsem posvetili projektu analize spoprijemanja z epidemijo v Sloveniji in širše (v sklopu CRP-a, 2021).

Za več informacij glede možnosti sodelovanja zainteresirane prosimo, da nam pišete na irsa@institut-irsa.si in dodate svojo predstavitev (CV).

New media article Are we "governed" by knowledge elites?

Published article by Darka Podmenik, PhD on thematic discussion on meritocracy in Reporter magazine, 26 July, 2021.

Read more...

Basic research project Meritocracy and knowledge society - between simulation and reality concluded

Baisc research project Meritocracy and knowledge society - between simulation and reality lasting for two years concluded with a thematic discussion on meritocracy (the series Relations and relationships in Slovenia) organized by IRSA and INR in the hall of Slovenska matica on 29 June 2021.

Read more...

IRSA

Institute for developmental and strategic analysis

Dunajska cesta 113
1000 Ljubljana
SlovenijaT +386 1 534 31 66
F +386 1 534 31 67
E This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itFiscal code: 85175099


Founding member and the head of the research centre:
Dr. Frane Adam

Chairman of the Board of the Institute:
Dr. Igor Bahovec

Director:

Dr. Frane Adam