News

Na Inštitutut IRSA zaposlimo novega sodelavca/ sodelavko na delovnem mestu mladi raziskovalec.

Read more...

Vabljeni k branju članka v Reporterju.

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sta nam na podlagi prijave na razpis in evalvacije tujih recenzentov odobrila nadaljevanje programske skupine (in koncesije) v obdobju 2022-2028. Ukvarjali se bomo s prenosom znanja, odnosom med eksperti in politiko v okviru strategij za obvladovanje pandemije ter antinomijami družbe znanja oz. pojavom postfaktične družbe.

Objavljen komentar dr. Darke Podmenik v Reporterju na temo novega zakona o znanstveno-raziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZRID) si lahko preberete na naslednji povezavi.

Naš zunanji sodelavec in častni član dr. Nico Stehr nam je poslal tekst, ki govori o odnosu med demokracijo in podnebnimi spremembami.

Povezava na članek.

Na Inštitutu za razvojne in strateške analize vabimo k sodelovanju nove sodelavce ali sodelavke s končanim magisterijem ali doktoratom (oz. doktorske študente), ki imajo izkušnje z raziskovalnim delo. K sodelovanju vabimo predvsem družboslovce in raziskovalce/ke iz biomedicinskih ved, ki jih zanima interdisciplinarno raziskovanje, saj se bomo v prihodnjih mesecih predvsem posvetili projektu analize spoprijemanja z epidemijo v Sloveniji in širše (v sklopu CRP-a, 2021).

Za več informacij glede možnosti sodelovanja zainteresirane prosimo, da nam pišete na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it in dodate svojo predstavitev (CV).

Published article by Darka Podmenik, PhD on thematic discussion on meritocracy in Reporter magazine, 26 July, 2021.

Read more...

Baisc research project Meritocracy and knowledge society - between simulation and reality lasting for two years concluded with a thematic discussion on meritocracy (the series Relations and relationships in Slovenia) organized by IRSA and INR in the hall of Slovenska matica on 29 June 2021.

Read more...

Frane Adam, PhD and Maruša Gorišek wrote a new article entitled Meritocracy - between myth, norm and reality

 

Read more...

Associates of the IRSA institute held a correspondence discussions on alternatives and the current political and epidemiological crisis. The discussion is available here (in Slovenian).

Read more...