V okviru sheme stabilnega financiranja oz. programskega raziskovanja, ki ga financira Javna agencija za raziskovanje (ARRS) in skladno z internim pravilnikom o mladih raziskovalcih in mentorjih, razpisujemo delovno mesto mladega raziskovalca oz. mlade raziskovalke.

Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za poln delovni čas za obdobje treh let in pol z možnostjo podaljšanja oz. zaposlitve po opravljenem doktoratu. Predviden začetek dela na mestu mladega raziskovalca oz. mlade raziskovalke je 1. 10. 2023, po dogovoru je možno sodelovanje na projektih Inštituta že pred tem. 

Pogoji za prijavo na razpis:

  • opravljena diploma druge bolonjske stopnje (magisterij) iz sociologije ali drugih ved (družboslovje, pravo, ekonomija, humanistika,…) oz. izpolnjevanje pogojev za vpis na doktorski študij v študijskem letu 2023/2024
    • prijava je mogoča tudi za kandidate in kandidatke, ki bodo z drugo stopnjo študija zaključili do konca septembra 2023 oz. za tiste, ki so že vpisani v prvi letnik doktorskega študija.
  • kandidat/ka še ni bil/a zaposlena kot mlada raziskovalka oz. mladi raziskovalec
  • od pridobitve diplome druge stopnje (magisterij) niso minila več kot 4 leta

Drugi pogoji za prijavo na delovno mesto:

  • raziskovalne izkušnje tekom študija ali v okviru pisanja diplomske in magistrske naloge
  • interes za prijavo doktorata oz. doktorski študij ter za raziskovalno delo v okviru projektov in programov Inštituta IRSA.

Za prijavo nam na e-mail naslov irsa@institut-irsa.si pošljite svoj življenjepis in kratko obrazložitev teme, ki bi jo radi raziskovali v okviru doktorskega študija. Posebej izpostavite tudi temo svoje magistrske naloge ter metodologijo, ki ste jo pri tem uporabili in izkušnje, ki jih imate z raziskovalnim delom ter morebitne objave.

Kandidate in kandidatke, izbrane v prvem krogu, bomo povabili na razgovor.

Predlagamo vam, da si pred prijavo pogledate tudi našo spletno stran in se seznanite s tematikami raziskovanja na našem inštitutu. Za morebitna vprašanja smo na voljo preko zgornjega e-maila.

Rok za prijavo: 30. september 2023

prof. dr. Frane Adam
Direktor inštituta IRSA

Interni pravilnik Inštituta IRSA o mladih raziskovalcih in mentorjih je dostopen TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke