Pri Inštitutu za strateške in razvojne analize smo v juliju uspešno zaključil projekt z naslovom Active citizenship in times of (post) covid-19, pod vodstvom dr. Franeta Adama, v sodelovanju z Marušo Gorišek in Blažem Bajcem. Glavni namen projekta je promoviranje pristopa državljanske znanosti ter vzpodbujanje interdisciplinarnosti, aktivnega državljanstva in humanitarianizma, še posebej med mladimi. Glavni cilj je bil razviti model za projekte državljanske znanosti, ki temeljijo na primerih dobrih praks Slovenije in Združenih držav Amerike in ga predstaviti širši in zainteresirani javnosti, s temeljnim ciljem promocije in spodbujanja tovrstnih projektov v prihodnosti. Primarno smo se osredotočili na pozitiven vpliv projektov državljanske znanosti na mladino, še posebej na študente in mlajše raziskovalce ter njihove vloge v tovrstnih projektih. 

Glavni rezultat projekta je model projekta državljanske znanosti, ki temelji na znanju iz Združenih držav Amerike in na poglobljeni analizi Covid-19 Sledilnika kot slovenske študije primera. Projektne aktivnosti so se odvijale v treh korakih: analiza literature (vključno s konzultacijami z ameriško strokovnjakinjo dr. Caren Cooper), študija primera Covid-19 Sledilnika, ki je temeljila na pregledu literature in pol-strukturirani intervjuji, ter razširitev aktivnosti (vključno z so-organizacijo okrogle mize, v kateri so sodelovali raziskovalci in študenti). 

Več o projektu si lahko preberete tukaj

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke