Prva knjiga je delo avtorice dr. Maruše Gorišek in nosi naslov Meritokracija in družba znanja: Različni pogledi na meritokratske kriterije in vlogo ekspertov v družbi. Izdana knjiga je avtoričina doktorska disertacija. Avtorica se v knjigi ukvarja s temami kot so sodobne družbe kot družbe znanja in družbe tveganja, vpliv meritokracije na različne družbene procese, meritokracija in epidemija covida-19 v Sloveniji ipd. Na koncu pa poda še ključne ugotovitve doktorske disertacije in nekaj napotkov za naprej. Knjigo so recenzirali dr. Igor Bahovec – mentor avtoričine doktorske disertacije, dr. Frane Adam – somentor avtoričine doktorske disertacije, dr. Matej Makarovič ter dr. Borut Rončević. 

Druga knjiga pa je delo avtorja izr. prof. dr. Blaža Meseca in nosi naslov Kvalitativno raziskovanje v teoriji in praksi. Knjiga služi kot didaktični pripomoček študentom, ki se tekom študija ukvarjajo s kvalitativnim raziskovanjem. Avtor se v knjigi ukvarja s temami kot so epistemološke osnove kvalitativne metodologije, strategije kvalitativnega raziskovanja, kodranje, poskusna teorija ipd. Navaja pa tudi konkretne primere kvalitativnih raziskav na Inštitutu IRSA. Knjigo sta recenzirali izr. prof. dr. Liljana RIhter iz Fakultete za socialno delo na Univerzi v Ljubljani ter dr. Darka Podmenik – zunanja sodelavka Inštituta IRSA. 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke