Kontaktni podatki

dr. Maruša Gorišek

Doktorica sociologije, znanstvena sodelavka na Inštitutu IRSA, asistentka na Fakulteti za informacijske študije v Novem Mestu

Na inštitutu IRSA je članica programske skupine Socialnokulturni in organizacijski vidiki prenosa znanja  in tehnologije. V zadnjih letih je aktivno sodelovala tudi pri drugih projektih inštituta, kot so Meritokracija in družba znanja – med simulacijo in realnostjo, Analiza učinkovitosti obvladovanja epidemije v Sloveniji – mednarodno-primerjalni in interdisciplinarni pristop ter Active Citizenship in times of (post) Covid-19.

Raziskovalno se ukvarja predvsem s temo meritokracije, vloge znanja, znanosti in ekspertov v družbi, tudi v povezavi s pandemijo Covida-19, ter s konceptom citizen science. Je članica Nacionalnega odbora programa za upravljanje družbenih sprememb (MOST) pri Slovenski nacionalni komisji za UNESCO in prejemnica štipendije ASEF Junior Fellow 2021. 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke