Raziskovalni profil in tematike

Inštitut za razvojne in strateške analize (IRSA) je privatna, neprofitna institucija s primarnim fokusom na družbenih vedah in deloma humanistiki.

V navezavi s teoretičnimi raziskavami, ki so inter- in trans-disciplinarno usmerjene, vendar s poudarjenim sociološkim ozadjem, je inštitut IRSA razvil močan tematski in metodološki raziskovalni profil. Poudarek je na več-nivojski in holistični usmerjenosti, ki je podprta z uporabo kvantitativnih in kvalitativnih metod in podatkov (triangulacijo), vključno z meta-analizami in s študijami primerov.

Primerjalni in mednacionalni pristop je ena izmed posebnosti raziskovalnega profila IRSA. Tradicionalno je velik poudarek na empiričnem preučevanju družbeno-kulturnih dejavnikov razvojne in institucionalne uspešnosti. Poleg tega odpiramo novo področje raziskovanja in sicer vloge meritokratskih načel in pomena ekspertov v političnem odločanju.

V zadnjem letu je poudarek na družbenem kontekstu epidemije covida-19 – in v tem smislu razvijamo socialno epidemiologijo na bazi primerjalne (med-nacionalne) metode – in odnosu ter komunikaciji med vladnimi in ekspertnimi organi.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke