Kontaktni podatki

doc. dr. Igor Bahovec

predsednik Upravnega odbora IRSA
Dipl. fizik in dr. socioloških znanosti, deluje kot raziskovalec na Inštitutu za razvojne in strateške analize v Ljubljani ter kot docent na Teološki fakulteti, Univerza v Ljubljani in na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi gorici. Raziskovalno se ukvarja s tematikami povezanimi s skupnostmi, civilno sfero in socialnim kapitalom ter z vprašanji postmoderne kulture, predvsem z vidikov tvorjenja smisla, kulturnih sprememb in fenomena religije in duhovnosti. Posebej ga zanima tema pristnega dialoga v medosebnih, medkulturnih in medreligioznih stikih. Na IRSA je član programske skupine.

Igor Bahovec je avtor dveh znanstvenih monografij (Skupnosti : teorije, oblike, pomeni. Ljubljana, 2005.Postmoderna kultura in duhovnost : religioznost med new agem in krščanstvom. Ljubljana, 2009) in (so)avtor več kot 50 objav v znanstvenih in strokovnih revijah in monografijah. Uredil je tudi dve monografiji: Thomas Luckmann. Družba, komunikacija, smisel, transcendenca (skupaj z V. Potočnikom), Ljubljana, 2007 in Robert Schuman. Za Evropo. Celje, 2003.

 
 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke