Zbornik z naslovom Analiza učinkovitosti obvladovanja epidemije v Sloveniji – Mednarodno-primerjalni in interdisciplinarno pristop je uredil Frane Adam in je nastal v okviru istoimenskega Ciljnega raziskovalnega projekta, ki je potekal med 2021 in 2023 na Inštitutu IRSA.

Zbornik vključuje prispevke interdisciplinarne ekipe sodelavcev projekta in si prizadeva rekonstruirati in reflektirati, analizirati ter razložiti potek družbenih, epidemioloških, zdravstvenih in političnih dogajanj v času epidemije. Na osnovi pridobljenih rezulatov želi evalvirati učinke ukrepov za zajezitev širjenja virusa ter njihovih posledic, tako za izvajalce kot prizadete deležnike. Ob izhodišči tematski interdisciplinarnosti sta projekt in publikacija zastavljena mednarodno primerjalno in relacijsko, kar pomeni, da izpostavljata odnose med ključnimi akterji v pandemiji – predvsem med (zdravstveno) stroko in politiko, pa tudi do (najbolj) prizadetih deležnikov, kot sta družina in mladi.

V zborniku so predstavljeni prispevki dr. Franeta Adama, dr. Darke Podmenik, dr. Maruše Gorišek, Mitje Vrdelja mag., Blaža Bajca mag., in Anje Pogladič mag.

Zborniku je priložena tudi diskusija članov projektne skupine, ki je potekala med izvedbo projekta in daje uvid v raziskovalni proces tekom projekta.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke