Kontaktni podatki

dr. Darka Podmenik

znanstvena sodelavka

Dipl. sociologinja, mag. komunikacijskih ved in dr. sociologije, upokojena (zunanja) sodelavk inštituta IRSA. Dolgoletno področje njenega raziskovalnega dela so bili prehodi mladih (diplomantov) iz sfere izobraževanja v sfero dela in mladinska (ne) zaposlenost. Pred tem: aktivno državljanstvo, kvalitativne in kvantitativne metode v družboslovnem raziskovanju, sociologija množičnih medijev – predvsem knjige in bralci. Več let se je ukvarjala z evalvacijo in vlaganji v visokošolsko izobraževanje. Raziskovala je v več mednarodnih projektih (ETGACE, DIOSCURI, CONTEST, ETHOS) in bila vodja slovenskega tima v EU projektu UC-Crowd. V času pandemije covid-19 se ukvarja z družino in mladimi kot socialno uzpostavljenima entitetama. 

Predavala je predmet »Sociologija množičnih medijev« na Oddelku za bibliotekarstvo Filozofske fakultete, Univerza v Ljubljani in predmet »Iskanje zaposlitve in mladinski trg dela« na Fakulteti za aplikativne družbene vede v Novi Gorici in Fakulteti za informacijske študije v Novem Mestu.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke